![]() |
|
📚 24 EKİM 2025 TÜRKİYE EĞİTİM HABERLERİ - Baskı Önizleme +- Klavyem.nET Topluluğu. (https://klavyem.net) +-- Forum: Güncel Haberler (https://klavyem.net/forumdisplay.php?fid=54) +--- Forum: Eğitim Haberleri (https://klavyem.net/forumdisplay.php?fid=62) +--- Konu Başlığı: 📚 24 EKİM 2025 TÜRKİYE EĞİTİM HABERLERİ (/showthread.php?tid=3585) |
📚 24 EKİM 2025 TÜRKİYE EĞİTİM HABERLERİ - RuHSalatası - 24-10-2025 📚 24 EKİM 2025 TÜRKİYE EĞİTİM HABERLERİ 🧑🚀 Fen Lisesi'nde Cuma Namazlı 'Uzay Yolculuğu' Etkinliği İstanbul Ataşehir Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi'nde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Köklerden Göklere" projesi kapsamında "Gökyüzüne Dokun: Alper Gezeravcı ile Uzay Yolculuğu" etkinliği düzenlendi. Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki deneyimlerini anlatan Gezeravcı, öğrencilere uzay bilimleri hakkında bilgi verdi. Detaylar 🏫 MAKÜ Enerji Verimliliğinde Türkiye'de Öncü Oluyor Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Kamu Binalarında Enerji Verimliliği (KABEV) projesi kapsamında enerji tasarrufu ve sürdürülebilirlik odaklı dönüşüm başlattı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından desteklenen proje, üniversitenin enerji verimliliği alanındaki öncülüğünü pekiştiriyor. Detaylar 🧠 Öğretmenlerin İyi Oluş Hâllerinin Geliştirilmesi Eğitimi Başladı Millî Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğinde yürütülen "Öğretmenlerin İyi Oluş Hâllerinin Geliştirilmesi ve Akran Zorbalığı Konusunda Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında, Aksaray Eğitim ve Uygulama Merkezinde ikinci grup eğitimi başladı. 88 psikolojik danışman ve rehber öğretmene yönelik beş günlük programda, öğretmenlerin psikolojik dayanıklılıkları artırılacak. Detaylar 🧪 MEB, Yapay Zeka Destekli Sınav Değerlendirme Projesi Başlattı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sarıyer'de düzenlenen "Bilişim ve Teknoloji Çağında Milli Eğitim Altyapısında Hedeflenen Dönüşüm ve Yenilikçi Yaklaşımlar" toplantısında, TÜBİTAK ile iş birliğiyle açık uçlu soruların yapay zeka destekli değerlendirilmesi için proje başlattıklarını açıkladı. Bu adım, sınav sisteminde köklü bir değişimi işaret ediyor. Detaylar 📚 LGS ve Lise Eğitimi İçin Yeni Model Gündemde Milli Eğitim Bakanlığı, lise eğitimi süresini kısaltmayı, ders yoğunluğunu azaltmayı ve ilkokula başlama yaşında standart getirmeyi planlıyor. Bu değişiklikler, eğitim sisteminde önemli bir dönüşümün habercisi olarak değerlendiriliyor. Detaylar 🧑🏫 Bakan Tekin, Eğitim Gündemini Değerlendirdi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kanal 7'de katıldığı Başkent Kulisi programında eğitime dair soruları yanıtladı. Eğitim öğretimde yapılan düzenlemeleri ziyaret ettiğini belirten Bakan Tekin, eğitimdeki güncel gelişmeleri değerlendirdi. Detaylar 🧑🎓 Şehit ve Gazi Çocuklarına Eğitim Yardımı Ödendi 2025-2026 eğitim öğretim dönemi için şehit ve gazi çocuklarına yönelik eğitim yardımları 24 Ekim 2025 tarihinde ödendi. Bu yardımlar, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemeyi amaçlıyor. Detaylar 🎓 Okul Aile Birliği Toplantıları Gerçekleşiyor Birçok okulda 2025-2026 eğitim öğretim yılına yönelik Okul Aile Birliği toplantıları düzenleniyor. Bu toplantılar, veli ve öğretmen iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Detaylar 🎗️ Gazze'ye Yardım İçin Kermes Düzenlendi Ankara Yenimahalle'deki Gazi Mesleki Eğitim Merkezi'nde, Gazze'ye yardım amacıyla kermes düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler, elde edilen gelirle Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine destek olacak. Detaylar 🌍 Eğitim Diplomasisi Gündemde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milliyet Gazetesi için kaleme aldığı "Türkiye'nin Küresel Yolculuğunda Eğitim Diplomasisi" başlıklı yazısında, Türkiye'nin eğitim alanındaki uluslararası iş birliklerini ve hedeflerini paylaştı. Detaylar |